Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2013 00:48 - КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е .....
Автор: onasis78 Категория: Други   
Прочетен: 263 Коментари: 0 Гласове:
0



 ...НЕЗАКОННО?! - кой го написа този закон?
12 часа труд за 10 лв законно ?! - ми да, човека е неграмотен и неквалифициран, може само да копа с лопатата, толкова му се полага.
За гласът му някой предлага 100 лв. незаконно е!!!!
Партията харчи официално 2 милиона, неофициално ?!?!?!?! цифра някаква, с цел да си набави повече гласове. Купува ли си партията гласове, след като харчи средства, за да ги придобие???
Ако на пазара има 3 милиона гласа, от които, 2,5 ще бъдат проагитирани от всички партии със съответните небезплатни (за партията) мероприятия, афиши, обещания, то останалите 0,5 милиона са си хора, които искат кеш за гласа си, хитри са явно, разбрали вече, че гласа им е стока, която в определени моменти могат да изтъргуват и да получат нещо насреща, не като онези другите 2,5 милиона -  и за техния глас, ще са похарчени пари, но те лично не получват нищо, защото така или иначе след изборите нови хора или същите правят същото - нищо като предните. И то, не че е нищо съвсем, ами е най-много 5 % от обещаното и не рядко в по-голяма степен правят, това което са обещали да Не правят ако са на власт. Всъщност, кълнат се, че ще потърсят сметка на предните и няма да правят техните ундурми, а в последствие просто правят техние безчинства.
Но да се върнем на  купуването и продаването на гласове.
Всеки от нас има някакви права по Конституция. Свободна воля.Право да работи и продава труда си. Дори проститутка вече е законна професия-живота си е неин, тялото също, и след като по своя воля е решила жената така да изкарва пари, държавата просто иска да и взима данък и тя да си работи.
Каква е разликата при гласуването?! Някой е готов да плати за гласа ти, ти нямаш нищо против да го продадеш - има сделка! 
Абе според мен закона срещу купуването и продаването на гласове си е противоконституционен. Непротивоконституционствувайте!
Той също така изкривява пазара, защото партията влязла в парламента получава субсидия на базата на всеки получен глас. Как така партията ще взима пари за гласа на някой, а този някой няма да вземе пари за гласа си??? Значи, аз имам и дарявам защото не мога да продам да кажем грънци, но този, на който, съм ги дарил, защото не мога да ги продам, всъщност, върти огромен бизнес с безплатни грънци.
Абе хайде някой по-надъхан юрист да вземе да го атакува този закон с правилните аргументи и на правилното място, и да няма такъв дискриминационен закон за следващите избори.
И тогава предполагам всичко ще си дойде на мястото. Партиите ще си имат ценоразпис и платформа за управление. Избираш да вземеш маскималния кеш и не те интересува платформата... така ще направят всички роми и не роми доведени до там, че да се чувстват роми в тази държава. Но пък и хората с илюзия, че дадена платформа си заслужава ще изберат платформа, но и някакъв макар и не максималния кеш.



Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: onasis78
Категория: Други
Прочетен: 5377
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930